Project Kessenich

Een prachtige monumentale kasteelhoeve, klanten die weten wat ze willen, en Disveld timmerwerken.
Het resultaat is dat er meerdere fotografen zijn geweest voor het Wonen magazine ‘landelijke stijl’.

Het mag dan ook met recht, een plaatje genoemd worden!

Zolder van 200m2
Daan heeft de afgelopen 17 jaar(!) zowat de gehele hoeve onder handen genomen, maar dit stukje gaat uitsluitend over de slaap/badkamer.
Een zolder van 200m2 waar je eerst de duiven moest verjagen, voordat er gewerkt kon worden.
De gehele monumentale dakconstructie is geïsoleerd en in ere hersteld. Daglicht komt van de 8 stuks velux dakramen.

Voorzet wanden
Er zijn voorzet wanden geplaats en een geheel nieuwe vloer aangebracht. Nadat alles gestuct is geworden met een speciale techniek, konden we ons opmaken voor de inrichting. We kregen een aantal plaatjes te zien en de vraag; zoiets willen we, is dit mogelijk? Natuurlijk is dit mogelijk! Samen met de klant hebben we alles besproken en zonodig aangepast aan hun wensen.

Maatwerk kasten van massief eiken in een matzwarte kleur. Een kleding eiland met laden, wederom in zwart eiken. Een schoenenkast op maat, deze is met stucwerk afgewerkt om zo een geheel met de wand te creëren. Wat een manier om je schoenen op te bergen…prachtig.

Leuk detail
Achter het bed hebben we een wand gezet. Deze is voorzien van 2 inbouwkasten met oude deuren die we op maat gemaakt hebben.
Oud hout uit een Franse hoeve hebben we veelvuldig gebruikt in dit project. Zoals de  kleding schappen, de lades voor het badmeubel en de stalluiken.
Deze luiken lopen over een rail voorzien van een roest coating. Leuk detail toch? De hoge inbouwkast in de badkamer is ook voorzien van oude deuren uit een tijd dat wij nog niet bestonden. Maar wel schitterend om deze materialen te hergebruiken.

Zo kunnen we nog even doorgaan, eigenlijk is er te veel om op te noemen.
Wat een geweldige mensen om voor te werken, en er zitten nog een aantal mooie projecten voor hun in de pen.

Wij zijn gelukkig!